alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pitakia kourou me laxanika top 13 06 2018

Ανάλαφρα και αφράτα πιτάκια γεμιστά με ψητά λαχανικά που θα σας ξετρελάνουν… Kάθε μπουκιά θα σας πηγαίνει στον παράδεισο!

ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

pitakia kourou me laxanika top 13 06 2018

Ανάλαφρα και αφράτα πιτάκια γεμιστά με ψητά λαχανικά που θα σας ξετρελάνουν… Kάθε μπουκιά θα σας πηγαίνει στον παράδεισο!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 12€,

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τα λαχανικά

  • Ψητά λαχανικά ψιλοκομμένα (πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια)
  • 1 κουτ. σουπ. μπαλσαμικό λευκό κρέμα
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για τη ζύμη

  • 8 κουτ. σουπ. βούτυρο λιωμένο
  • 440 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κ. γ. νερό για το ψήσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.


2. Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.
Για να ετοιμάσετε τα πιτάκια, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες. Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους 1/4εκ.


3. Με το στόμιο ενός ποτηριού ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους. Στο τέλος μαζεύετε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθετε σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.


4. Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κ. γ. γέμιση στη μέση. Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.


5. Μπορείτε να τα φτιάξετε αν θέλετε και στρογγυλά πιτάκια βάζοντας το ένα φύλλο επάνω στο άλλο και στην μέση τη γέμιση. Αραδιάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, µε ένα πινέλο τα αλείφετε με το µίγµα του αβγού και ακολουθείτε τις οδηγίες ψησίματος κάθε συνταγής.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν ανοίξετε όλη τη ζύμη σε ένα φύλλο μπορείτε να κάνετε τάρτα ή ανοιχτή πίτα. Μπορείτε να γεμίσετε εναλλακτικά και με τυρί ή κιμά



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face