Για 8 άτομα ()
1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε για 5 λεπτά το σπανάκι. Το στραγγίζουμε καλά και πιέζουμε με μια κουτάλα να φύγουν τα υγρά του.
2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε την πάπρικα και προσθέτουμε το βρασμένο σπανάκι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον τραχανά, λίγο αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά. Αφήνουμε τον τραχανά να φουσκώσει και να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
4. Αδειάζουμε το σπανάκι με τον τραχανά σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα ελαφρύ μεταλλικό ταψί για πίτες, προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κασέρι, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε το μίγμα και τότε ξανά ανακατεύουμε.
6. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε την τραχανόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μαζί με το σπανάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα αρωματικά χόρτα όπως μάραθο και καυκαλίδες.