alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

KOPANISTOPITAKIA large

 Παραδοσιακή συνταγή από τη Χίο όπου διόλου δεν υστερεί στην παραγωγή κοπανιστής από τη Μύκονο και την Τήνο. Το ζυμάρι τους είναι αρωματισμένο με ούζο και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος μεζές για ένα υψηλόβαθμο αλκοόλ

ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ

KOPANISTOPITAKIA large

 Παραδοσιακή συνταγή από τη Χίο όπου διόλου δεν υστερεί στην παραγωγή κοπανιστής από τη Μύκονο και την Τήνο. Το ζυμάρι τους είναι αρωματισμένο με ούζο και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος μεζές για ένα υψηλόβαθμο αλκοόλ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 1/2 φλιτζάνι κοπανιστή
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο

Για το φύλλο

  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3/4 κιλό αλεύρι λευκό μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι ούζο
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη, ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το ούζο. Ανακατεύετε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε την ζύμη για 20' ,για να ξεκουραστεί.


2. Χωρίζετε την ζύμη σε μικρές μπάλες. Τοποθετείτε τις μπάλες πάνω σε έναν πάγκο εργασίας που έχετε αλευρώσει ελαφρά. Χρησιμοποιείτε πλάστη για να ανοίξετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 1-1,5 εκ.. Για να σχηματίσετε στρογγυλά η τετράγωνα κομμάτια από τα λεπτά φύλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κουπ-πάτ η το επάνω μέρος από ένα ποτήρι κρασιού σαν κουπ-πάτ.


3. Τοποθετείτε με ένα κουταλάκι του γλυκού την κοπανιστή πάνω σε κάθε τετράγωνο η στρογγυλό κομμάτι. Κλείνετε κάθε κομμάτι διπλώνοντάς το στα δύο σαν μισοφέγγαρο και ενώνετε τις άκρες τους πατώντας τα στην άκρη με ένα πιρούνι ώστε να μην ανοίξουν.


4. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τηγανίζετε τα πιτάκια αφού έχει ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο, για 4΄-5΄ μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετείτε τα κοπανιστοπιτάκια σε μια πιατέλα την οποία έχετε καλύψει με απορροφητικό χαρτί για να «τραβήξει» το λάδι. Σερβίρετε τα κοπανιστοπιτάκια ζέστα. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Η κοπανιστή έχει την δυνατότητα να απαλύνει σε γεύση αν την αναμείξεις με λίγο γιαούρτι σακούλας. Η αναλογία είναι 200γρ. γιαούρτι σακούλας ανά 1/2 κιλό κοπανιστή.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face