alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

LAGANA large

 Το ζυμάρι αυτής της λαγάνας είναι πολύ διαφορετικό καθώς και η γεύση της, λόγω του γλυκού κρασιού και του γλυκάνισου. Ζυμώστε την όταν θέλετε να ετοιμάσετε ένα τραπέζι με μεζεδάκια και ούζο

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΥ

LAGANA large

 Το ζυμάρι αυτής της λαγάνας είναι πολύ διαφορετικό καθώς και η γεύση της, λόγω του γλυκού κρασιού και του γλυκάνισου. Ζυμώστε την όταν θέλετε να ετοιμάσετε ένα τραπέζι με μεζεδάκια και ούζο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι θαλασσινό χοντρό
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί γλυκό Σάμου
  • 1 κουτ.γλυκ. σπόρους γλυκάνισου
  • 2 κουτ.γλυκ. σουσάμι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και το γλυκάνισο και τα βράζετε για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά. Σουρώνετε το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, ενώ πετάτε το γλυκάνισο.


2. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη. Δημιουργείτε μέσα στο αλεύρι μια λακκούβα στη μέση και πρόσθετε το ελαιόλαδο και το κρασί. Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι σας και να ξεκολλάει απ' τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτετε το αλάτι και ζυμώνετε πάλι.


3. Τοποθετείτε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνετε δυνατά για 5΄-6΄. Βάζετε πάλι τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 45΄ με 1 ώρα.


4. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τη χωρίζετε σε δύο μέρη. Σχηματίζετε με τα χέρια σας το κάθε ζυμάρι ξεχωριστά σε σχήμα λαγάνας, με πάχος όχι μεγαλύτερο από 4-5 εκ. Τοποθετείτε τις λαγάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και πατάτε με τα δάχτυλα σας λίγο το ζυμάρι να κάνει βαθουλώματα. Αφήνετε τις λαγάνες στη λαμαρίνα να «ανέβουν» για 20΄.


5. Μόλις φουσκώσουν οι λαγάνες στην λαμαρίνα, τις ραντίζετε με λίγο νερό και τις πασπαλίζετε με σουσάμι και αλάτι θαλασσινό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Είναι σημαντικό οι λαγάνες να μην είναι πολύ χοντρές σε πάχος γιατί δεν θα γίνουν τραγανές.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face