alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

STRUDEL-SPANAKI large

Ενα αλμυρο δημιουργικό στρουντελ που πατάει στην συνταγή του κλασσικού και έχει υπέροχη γεύση λόγω του ανθότυρου

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

STRUDEL-SPANAKI large

Ενα αλμυρο δημιουργικό στρουντελ που πατάει στην συνταγή του κλασσικού και έχει υπέροχη γεύση λόγω του ανθότυρου

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 2 κουτ. σουπ. γεμάτες, κουκουνάρι
  • αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το φύλλο

  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό ή 2 κουτ. σουπ ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πρώτα από όλα καθαρίζετε το σπανάκι και το κόβετε σε χονδρά κομμάτια. Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι, το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά το κρεμμύδι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε να καραμελώσει ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο και αμέσως μετά το σπανάκι. Το ανακατεύετε απαλά για λίγο έτσι ώστε να πάρει το σπανάκι τις μυρωδιές από το κρεμμύδι και λίγη από την λιπαρότητα του ελαιόλαδου.


2. Το μεταφέρετε σε ένα μπολ και το αφήνετε για 3-4 λεπτά να κρυώσει και προσθέτετε το ανθότυρο, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε ζωηρά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.


3. Στρώνετε σε μια λεία επιφάνεια τρία φύλλα κρούστας, τα οποία αλείφετε με μπόλικο βούτυρο. Ακουμπάτε απαλά και αέρινα άλλα δύο φύλλα, βουτυρώνετε και απλώνετε κατά μήκος την γέμιση με το σπανάκι. Διπλώνετε και γυρίζετε προσεκτικά κάνοντας ένα ωραίο χαλαρό ρολό.


4. Το τοποθετείτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί, το ραντίζετε με λίγο βούτυρο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του. Το κόβετε αφού κρυώσει ελαφρώς. 

 

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Καταψύχεται εξαιρετικά στην κατάψυξη όπως είναι ωμό τυλιγμένο καλά με μεμβράνη. Το βάζετε κατευθείαν στον φούρνο, όπως είναι κατεψυγμένο, το αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face