alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

POMAKIKH large

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά στη φτωχική σε πομάκικη κουζίνα και χρησιμοποιείται σε πολλές παρασκευές. Η ρυζόπιτα, είναι ίσως η αντιπροσωπευτικότερη γεύση της περιοχής

ΡΙΖΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

POMAKIKH large

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά στη φτωχική σε πομάκικη κουζίνα και χρησιμοποιείται σε πολλές παρασκευές. Η ρυζόπιτα, είναι ίσως η αντιπροσωπευτικότερη γεύση της περιοχής

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι φέτα μαλακή
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα βρασμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι λευκό

Για το φύλλο

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα αγελαδινό φρέσκο
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ρύζι και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.


2. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ. Στρώνετε πρώτα 2 φύλλα κάτω, στο πάτο του ταψιού, μετά στρώνετε τα άλλα σουρωτά μέσα στο ταψί και προσθέτετε ανάμεσα τους λίγη-λίγη τη γέμιση. Αφού βάλετε όλα τα φύλλα και την γέμιση, περιχύνετε την πίτα από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και την χαράζετε σε κομμάτια.


3. Χτυπάτε σ ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνετε πάνω από την πίτα, και την αφήνετε για 10 λεπτά έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να σχηματιστεί μια ροδοκόκκινη κρούστα. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ένα από τα μυστικά για την επιτυχία της είναι το "απαλό" στρώσιμο του φύλλου επάνω στη γέμιση. Με αυτό τον τρόπο δεν πιέζεται το ρύζι και έτσι η πίτα γίνεται αφράτη και φουσκωτή.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face