alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

LAXANOPITAKIA large

Κι όμως, με το μαρούλι μπορείτε να φτιάξετε εξαιρετικές χορτόπιτες, ιδιαίτερα να το παντρέψετε με φέτα και μυρωδικά

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

LAXANOPITAKIA large

Κι όμως, με το μαρούλι μπορείτε να φτιάξετε εξαιρετικές χορτόπιτες, ιδιαίτερα να το παντρέψετε με φέτα και μυρωδικά

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μαρούλι
  • 3 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 2 κουτ. σουπ. δυόσμο ξερό ή φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι φέτα σκληρή τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. ξερή μαγιά
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.


2. Πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Τα μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20'-25', μεχρι να μαλακώσουν. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ και αφού κρυώσουν λίγο προσθέτετε την τριμμένη φέτα .Ανακατεύετε καλά.

 

3. Κρατάτε στην άκρη ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι. Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι ,το υπόλοιπο αλεύρι και λίγο το νερό.


4. Ζυμώνετε με το χέρι σας έως ότου έχετε μια ζύμη τρυφερή και ομοιογενή. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μικρού ροδάκινου. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγετε σε ''παχιά'' φύλλα, 2-3 εκ. πάχος , με πλάστη. Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζετε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνετε κλείνοντας σε μισοφέγγαρο πατώντας με ένα πιρούνι τις άκρες, για να μην ανοίξουν.


5. Τηγανίζετε τα πιττάκια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Σερβίρετε ζεστά τα πιτάκια.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε στην συνταγή αυτή να χρησιμοποιήσετε κι άλλα χόρτα όπως βλίτα το καλοκαίρι ή ακόμα και σπανάκι ανακατεμένο με σέσκουλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face