alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

STRIFTH-PITA large

Οι στριφτές πίτες έχουν μια περίεργη γοητεία έτσι συμμετρικά που εναλλάσσονται τα φύλλα με την γέμιση. Ειδικά αυτή που σας προτείνω έχει εξαιρετικά αφράτη γέμιση λίγο του γιαουρτιού που αναμιγνύεται με το τυρί

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

STRIFTH-PITA large

Οι στριφτές πίτες έχουν μια περίεργη γοητεία έτσι συμμετρικά που εναλλάσσονται τα φύλλα με την γέμιση. Ειδικά αυτή που σας προτείνω έχει εξαιρετικά αφράτη γέμιση λίγο του γιαουρτιού που αναμιγνύεται με το τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για από πάνω

  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό φέτα μαλακή ή σκληρή
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι πρόβειο
  • 1 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 5 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για να φτιάξετε τη ζύμη, προσθέτετε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Πλάθετε τη ζύμη (δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρή) και τη χωρίζετε σε 2 τεμάχια. Μετά την ανοίγετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτά φύλλα με τη βοήθεια πλάστη.


2. Για την γέμιση, χτυπάτε τα αυγά σε ξεχωριστό μπολ, τρίβετε μέσα σε αυτό το τυρί σε μικρά κομμάτια, προσθέτετε το γιαούρτι, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά.


3. Αφού έχετε όλα τα φύλλα έτοιμα, λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί Νο 40. Στρώνετε, ένα-ένα τα φύλλα πάνω σ' ένα τραπέζι και αρχίζετε να ρίχνετε το μείγμα διασκορπισμένο πάνω σε ένα-ένα φύλλο. Μετά ραντίζετε με λάδι το φύλλο.


4. Αρχίζετε να το τυλίγετε σε ρολό μικρής διαμέτρου. Μετά, το στρίβετε 3-4 φορές, και το βάζετε σε σχήμα σαλίγκαρου στο κέντρο του ταψιού. Το ίδιο επαναλαμβάνετε και με τα άλλα φύλλα, μεγαλώνοντας τον ίδιο σαλίγκαρο. Μετά ραντίζετε με αρκετό λάδι όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο σε θερμοκρασία 180 για 60΄. Σερβίρετε ζεστή η σε θερμοκρασία δωματίου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να βάλετε και έτοιμο φύλλο κρούστας και από πάνω να πασπαλίσετε με σουσάμι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face