alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotopitakia topimage-2

Δύσκολα αντιστέκεται κανείς σε αυτά τα υπέροχα κοτοπιτάκια με την ισορροπημένη και φίνα γέμιση που τυλίγεται μέσα σε τραγανό φύλλο κουρού. Χωρίς να είναι φανταχτερά είναι ουσιαστικά νόστιμα

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

kotopitakia topimage-2

Δύσκολα αντιστέκεται κανείς σε αυτά τα υπέροχα κοτοπιτάκια με την ισορροπημένη και φίνα γέμιση που τυλίγεται μέσα σε τραγανό φύλλο κουρού. Χωρίς να είναι φανταχτερά είναι ουσιαστικά νόστιμα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κουτ. σουπ. σουσάμι

Για τη γέμιση

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 κουτ. σουπ. σπορέλαιο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
  • 3 κουτ. σουπ. ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το κοτόπουλο, αφαιρείτε το δέρμα, το ξεκοκαλίζετε και το κόβετε μικρά κομματάκια.


2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το σπορέλαιο με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις απορροφήσουν το νερό τους προσθέτετε και το κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο και το αφήνετε να βράσει για 2 με 3 λεπτά. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το αλεύρι τοτυρί και το μαϊντανό.


3. Ανοίγετε την ζύμη κουρού και την βάζετε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα πιατάκι του καφέ ή με κουπάτ κόβετε τη ζύμη σε κύκλους διαμέτρου περίπου 6 με 7 εκ. Βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού βάζετε μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνετε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο και πιέζετε με ένα πιρούνι καλά τις άκρες για να κλείσουν.


4. Αραδιάζετε τα κοτοπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 βαθμούς. Βγάζετε τα κοτοπιτάκια από το φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το αλεύρι είναι απαραίτητο για να τραβήξει τα υγρά από τα μανιτάρια και να σφίξει τη γέμιση ώστε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να μην λασπώσει η ζύμη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face