alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

propira top03

Αρχαία ελληνική συνταγή ψωμιού που φτιάχνετε μόνο στις Σπέτσες! Ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά από γλυκάνισο και πιπέρι

ΠΡΟΠΥΡΑ

propira top03

Αρχαία ελληνική συνταγή ψωμιού που φτιάχνετε μόνο στις Σπέτσες! Ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά από γλυκάνισο και πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 25 γρ. ξηρή μαγιά
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. γλυκάνισο
  • 1 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 πρέζα αλάτι χονδρό θαλασσινό
  • 1 κουτ. σουπ. σουσάμι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε σε μισό λίτρο νερό το γλυκάνισο για 10 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και να γίνει ελαφρά χλιαρό.


2. Αναμείξτε την μαγιά με το αλεύρι σε ένα μπολ (κρατάτε ένα φλιτζάνι σταρένιο για το ζύμωμα), προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο και σιγά σιγά αρχίζετε να το ζυμώνετε με το χλιαρό νερό από το γλυκάνισο. Η ζύμη που θα σχηματισθεί πρέπει να είναι ομοιογενής και λίγο ελαστική. Προς το τέλος προσθέτετε το αλεύρι που έχετε κρατήσει μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ώστε να διευκολύνετε το ζύμωμα και να γίνει καλύτερη η υφή της ζύμης.


3. Σε ένα ρηχό ταψί λαφρώς λαδωμένο αδειάζετε την ζύμη που την έχετε φτιάξει σε μπάλα, την σκεπάζετε με βαμβακερή πεσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει για 30 - 35 λεπτά.


4. Πατάτε την ζύμη με τα χέρια σας σαν να ζυμώνετε έτσι ώστε να απλώσει στο ταψί και να μην ξεπερνάει σε πάχος τα 2-3 εκ. Σχηματίζετε βαθουλώματα με τα δάχτυλα σας, ραντίζετε με λίγο νερό γλυκάνισου, πασπαλίζετε με σουσάμι και λίγο χονδρό αλάτι . Ψήνετε το ψωμί στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε σπόρους στο ζυμάρι όπως ηλιόσπορο ή λιναρόσπορο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face