Για 12 κομμάτια ()
1. Αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μανιτάρια τα μουσκεύεται για 20 λεπτά στο κρασί. Αν είναι φρέσκα απλά τα ψιλοκόβετε.
2. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά με το ελαιόλαδο να γυαλίσει και ρίχνετε τον κιμά. Γυρίζετε με μια κουτάλα μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα μπαχαρικά και μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Προσθέτετε στο τέλος τα μπαχαρικά, το καραμελωμένο κρεμμύδι και το αλατοπίπερο μαζί με το κουκουνάρι.
3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 20 λεπτά και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
4. Παίρνετε μια φόρμα με σούστα (αποσπώμενο στεφάνι) και την ντύνετε με το ένα φύλλο κουρού. Τοποθετείτε στο κέντρο το κόκκαλο όρθιο και ρίχνετε τριγύρω τον κιμά που δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά. Σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης και κόβετε τριγύρω από το κόκκαλο. Μαζεύετε το φύλλο περιμετρικά της φόρμας προς τα μέσα σχηματίζοντας στεφάνι και αλείφετε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό.
5. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά στον αέρα. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή.
Αν θέλετε να αφαιρέσετε τα μανιτάρια μπορείτε για γεύση να προσθέσετε περισσότερο ψιλοκομμένο πράσο!!!