alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

focaccia top

Λατρεμένο ψωμάκι με υπέροχη πλούσια γεύση από φέτα και ελιές. Τη διαφορετική νότα όμως την δίνει το δενδρολίβανο

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

focaccia top

Λατρεμένο ψωμάκι με υπέροχη πλούσια γεύση από φέτα και ελιές. Τη διαφορετική νότα όμως την δίνει το δενδρολίβανο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 20 ελιές ανάμικτες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δύο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι χονδρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό, το βούτυρο αφού πρώτα το λιώσετε σε ένα μπολάκι στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ, την τριμμένη παρμεζάνα, την τριμμένη φέτα, το αλεύρι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και το αυγό.


2. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά με τα χέρια σας, μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και απαλή ζύμη. Αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι ή χλιαρό νερό.


3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.


4. Με ένα πινέλο αλείφετε με το ελαιόλαδο τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 10 εκ. και στρώνετε τη ζύμη που φτιάξατε, πιέζοντάς τη με τα δάχτυλα σας έτσι ώστε να σηκωθεί ελαφρά και στις άκρες του ταψιού. Παίρνετε μια-μια τις ελιές, αφού πρώτα τις κόψετε στη μέση και τις πιέζετε πάνω στη ζύμη σας, ώστε να τις «φυτέψετε» ελαφρά. Πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο.


5. Ψήνετε τη φοκάτσια στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς για 40'-45' μέχρι να ροδίσει. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τις ελιές και να αυξήσετε την ποσότητα της φέτας. Αν δεν σας αρέσει το δενδρολίβανο βάλτε θυμάρι ή ρίγανη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face