alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tart top

Μια πολύ εύκολη τάρτα που δεν χρειάζεται ταρτιέρα αφού διπλώνετε απλά τις άκρες της θεϊκά νόστιμης ζύμης προς στα μέσα

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

tart top

Μια πολύ εύκολη τάρτα που δεν χρειάζεται ταρτιέρα αφού διπλώνετε απλά τις άκρες της θεϊκά νόστιμης ζύμης προς στα μέσα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
20 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 1/4 κουτ.γλυκ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κουτ.γλυκ. ξερό βασιλικό
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

Για τη ζύμη

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Βάζετε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτετε τη γραβιέρα και ανακατεύετε. Ρίχνετε σιγά – σιγά το χτυπημένο αυγό και λίγο παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη σας να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια σας και στα τοιχώματα του μπολ. Σχηματίζετε με τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτά στικς. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα για 5 λεπτά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη, ανακατεύετε καλά, συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.


3. Αλευρώνετε ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας σας και τοποθετείτε επάνω τη μπάλα της ζύμης. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ. Μεταφέρετε με προσοχή το φύλλο σε ένα βουτυρωμένο ταψί 33 εκ. Καλύπτετε την βάση του ταψιού και τα πλαϊνά με το φύλλο.


4. Σε ένα μπολ χτυπάτε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα, προσθέτετε την γραβιέρα και το βασιλικό. Αραδιάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά στην επιφάνεια της τάρτας και περιχύνετε με το μείγμα των αυγών. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα λαχανικά για να κλείσετε μέσα την γέμιση.


5. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να αλείψετε τις άκρες της ζύμης που διπλώνετε με αυγό και να τις πασπαλίσετε με λίγο σουσάμι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face