Για 8 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την παρμεζάνα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το δεντρολίβανο, τη σόδα, το σκόρδο και το πιπέρι. Στο κέντρο των υλικών αυτών σχηματίζετε με τα χέρια σας μια λακκούβα.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό, το γάλα, τη σάλτσα ντομάτας και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών στη λακκούβα που σχηματίσατε στο μείγμα των στερεών υλικών. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
3. Παίρνετε ένα ταψί για μάφιν 8 θέσεων και βάζετε σε κάθε θήκη μια ειδική χάρτινη φόρμα. Γεμίζετε κάθε θήκη κατά τα 2/3 με τη ζύμη. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και βάζετε 2 κομμάτια ντοματίνι και 2 φυλλαράκια δενδρολίβανο στην επιφάνεια του μάφιν.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε τα μαφινς να σταθούν για 5 λεπτά, τα αφαιρείτε από το ταψί, χωρίς να αφαιρέσετε τις χάρτινες φόρμες και τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Αν δεν σας αρέσει το δενδρολίβανο αντικαταστείτε το με θυμάρι ή ρίγανη