alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rosemary-muffins top

Αν και στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι στις αλμυρές γεύσεις των κέικ εγώ τις λατρεύω και τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

rosemary-muffins top

Αν και στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι στις αλμυρές γεύσεις των κέικ εγώ τις λατρεύω και τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. φρέσκο δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1/8 κουτ.γλυκ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/8 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την παρμεζάνα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το δεντρολίβανο, τη σόδα, το σκόρδο και το πιπέρι. Στο κέντρο των υλικών αυτών σχηματίζετε με τα χέρια σας μια λακκούβα.


2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό, το γάλα, τη σάλτσα ντομάτας και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών στη λακκούβα που σχηματίσατε στο μείγμα των στερεών υλικών. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.


3. Παίρνετε ένα ταψί για μάφιν 8 θέσεων και βάζετε σε κάθε θήκη μια ειδική χάρτινη φόρμα. Γεμίζετε κάθε θήκη κατά τα 2/3 με τη ζύμη. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και βάζετε 2 κομμάτια ντοματίνι και 2 φυλλαράκια δενδρολίβανο στην επιφάνεια του μάφιν.


4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε τα μαφινς να σταθούν για 5 λεπτά, τα αφαιρείτε από το ταψί, χωρίς να αφαιρέσετε τις χάρτινες φόρμες και τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώσουν.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει το δενδρολίβανο αντικαταστείτε το με θυμάρι ή ρίγανη



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face