alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tarta-kotopoulo top

Πλούσια και παιχνιδιάρικη τάρτα που μπορείτε να φτιάξετε και με τα περισσεύματα ψητού ή βραστού κοτόπουλου

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

tarta-kotopoulo top

Πλούσια και παιχνιδιάρικη τάρτα που μπορείτε να φτιάξετε και με τα περισσεύματα ψητού ή βραστού κοτόπουλου

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 φύλλο ζύμη τάρτας ή κουρού
  • 2 φλιτζάνια στήθος ή μπούτι κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 4 κουτ. σουπ. φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σουπ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλείφετε με το ελαιόλαδο μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. απλώνετε στην ταρτιέρα το φύλλο καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Αφαιρείτε τη ζύμη που περισσεύει από τα πλαϊνά. Στρώνετε την επιφάνεια της τάρτα με αντικολλητικό χαρτί και την γεμίζετε με ρεβίθια. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.


2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Απλώνετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και ισιώνετε την επιφάνειά της με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.


3. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρετε την τάρτα με μια πράσινη σαλάτα

ΧΡΗΣΙΜΟ

Τα όσπρια στο ψήσιμο της τάρτα βοηθούν ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη και χάσει το σχήμα της με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τη γεμίσουμε ομοιόμορφα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face