alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

peynirli top

Η λέξη πεϊνιρλί ετυμολογικά προέρχεται από την τουρκική λέξη peynirli που σημαίνει «με τυρί» και πρόκειται για ένα είδος ανοιχτής πίτας σε σχήμα βάρκας που γεμίζεται με τυρί και βούτυρο και μερικές φορές αλλαντικά. Στην παραδοσιακή συνταγή, το τυρί είναι απαραίτητα κασέρι και το αλλαντικό συνήθως παστουρμάς

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

peynirli top

Η λέξη πεϊνιρλί ετυμολογικά προέρχεται από την τουρκική λέξη peynirli που σημαίνει «με τυρί» και πρόκειται για ένα είδος ανοιχτής πίτας σε σχήμα βάρκας που γεμίζεται με τυρί και βούτυρο και μερικές φορές αλλαντικά. Στην παραδοσιακή συνταγή, το τυρί είναι απαραίτητα κασέρι και το αλλαντικό συνήθως παστουρμάς

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1/3 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
  • 4 φέτες παστουρμά
  • 4 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ.γλυκ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη. Το ελαιόλαδο το αλάτι και 1 ½ φλιτζάνι νερό. Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.


2. Μόλις η ζύμη φουσκώσει τη χωρίζετε σε 4 κομμάτια και πλάθετε κάθε κομμάτι σε οβάλ φύλλα. Στη συνέχεια βρέχετε τις άκρες των φύλλων με λίγο νερό και τις πιέζετε να κολλήσουν έτσι ώστε να σχηματίσετε μια βάρκα. Αραδιάζετε τα πεϊνιρλί σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε για 5 λεπτά το αλεύρι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο, τα μισό κασέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.


4. Βγάζετε τα πεϊνιρλί από το φούρνο και τα γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης, προσθέτετε μια φέτα παστουρμά, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι και σπάτε στην επιφάνεια τους τα αυγά. Βάζετε τα πεϊνιρλί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό τυρί που λιώνει, όπως το ένταμ ή μια παλαιωμένη γραβιέρα και καλύτερη γεύση.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face