alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

peinyrli top

Αφράτη ζύμη σαν ψωμάκι με μια γέμιση τόσο πλούσια και νόστιμη που αυτό το πεϊνιρλί με κιμά, θα σας γίνει εμμονή 

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ KIMA

peinyrli top

Αφράτη ζύμη σαν ψωμάκι με μια γέμιση τόσο πλούσια και νόστιμη που αυτό το πεϊνιρλί με κιμά, θα σας γίνει εμμονή 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κιλό κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο
  • 1 ώριμη ντομάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1/4 κουτ.γλυκ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κουτ.γλυκ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • 1/4 φλιτζάνι μέντα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ.γλυκ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουτ. σουπ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη. Το ελαιόλαδο το αλάτι και 1 ½ φλιτζάνι νερό. Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.


2. Μόλις η ζύμη φουσκώσει τη χωρίζετε σε 4 κομμάτια και πλάθετε κάθε κομμάτι σε οβάλ φύλλα. Στη συνέχεια βρέχετε τις άκρες των φύλλων με λίγο νερό και τις πιέζετε να κολλήσουν έτσι ώστε να σχηματίσετε μια βάρκα. Αραδιάζετε τα πεϊνιρλί σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου με τον κρόκο αυγού, τα πασπαλίζετε με το σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι λιώνετε βούτυρο, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 1 λεπτό. Ρίχνετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να σπάσει σε πολύ μικρά κομμάτια και να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.


4. Βγάζετε τα πεϊνιρλί από το φούρνο, τα γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης, τα βάζετε πάλι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα για ακόμα 15 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε τα πεϊνιρλί πάνω από τη γέμιση του κιμά πριν τα ξαναψήσετε με λίγο κασέρι ή οποιοδήποτε άλλο τυρί που λιώνει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face