alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tomato-pie top

Η πιο εύκολη και ζουμερή ντοματόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε σε μόλις 10 λεπτά

ΤΡΑΓΑΝΗ ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΕΓΚΑΤΟ

tomato-pie top

Η πιο εύκολη και ζουμερή ντοματόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε σε μόλις 10 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 7 φύλλα κρούστας
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε φετούλες
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 φλιτζάνια ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι χονδρό θαλασσινό
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε ένα ταψί, στρώνετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζετε τις φέτες κολοκυθιού και τις ψήνετε στον αέρα για 10 λεπτά.


2. Σε ένα δεύτερο ρηχό ταψί στρώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας αφού βουτυρώσετε τον πάτο του ταψιού. Συνεχίζετε βάζοντας τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα καλά μεταξύ τους. Αφού βάλετε το τελευταίο φύλλο αλείφετε την επιφάνεια του με την μουστάρδα και πασπαλίζετε με το τριμμένο ρεγκάτο.


3. Από πάνω αραδιάζετε τα ψημένα κολοκυθάκια. Καλύπτετε τα κολοκυθάκια με τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζετε με το αλάτι και την ρίγανη, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή κομμένη σε κομμάτια.

 

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρεγκάτο με έμμενταλ ή φέτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face