alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pizza-eggplant top

Οι μελιτζάνες στα καλύτερά τους, γλυκές και παχουλές!! Τώρα είναι η εποχή να φτιάξετε αυτήν την τέλεια πίτσα με λεπτές φέτες μελιτζάνας και λαχταριστό τυρί που λιώνει, δημιουργώντας τον τέλειο συνδυασμό!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

pizza-eggplant top

Οι μελιτζάνες στα καλύτερά τους, γλυκές και παχουλές!! Τώρα είναι η εποχή να φτιάξετε αυτήν την τέλεια πίτσα με λεπτές φέτες μελιτζάνας και λαχταριστό τυρί που λιώνει, δημιουργώντας τον τέλειο συνδυασμό!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για από πάνω

  • 3/4 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο σπασμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ.γλυκ. ξερή μαγιά
  • 3/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μικρό μπολ το νερό, μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει για 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι και σχηματίζετε στο κέντρο μια λακκούβα. Προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή και ελαστική ζύμη.


2. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα μπολ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την δουλεύετε με τα χέρια σας για 10 λεπτά. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την βάζετε στο μπολ. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τα λαχανικά σας. Κόβετε τις ντομάτες σε κύβους και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν τα πολλά υγρά τους. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις τοποθετείτε σε κρύο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζετε καλά τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στην μεσαία σκάλα για 15 λεπτά.


4. Ζυμώνετε με τα χέρια σας τη ζύμη να ξεφουσκώσει. Την τοποθετείτε σε ένα ορθογώνιο ταψί 22x33 εκ και πιέζοντάς την με τα δάχτυλά σας την ανοίγετε σε φύλλο ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού.


5. Απλώνετε στην επιφάνεια της ζύμης την σάλτσα ντομάτας και ½ φλιτζάνι τσένταρ. Στη συνέχεια αραδιάζετε τις φέτες μελιτζάνας και τους κύβους ντομάτας. Πασπαλίζετε με το ανθότυρο και το υπόλοιπο τσένταρ.


6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και τον μαϊντανό, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την πίτσα και με έτοιμη ζύμη. Αν δεν σας αρέσει το τσένταρ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face