alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

lalagia top

Τα λαλάγγια ή τηγανίτες όπως τα έλεγαν στη Μάνη, αποτελούσαν εθνική παράδοση για την περιοχή και δεν έλειπαν από κανένα σπίτι κατά την διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Στην ουσία πρόκειται για λαδοκούλουρα που τηγανίζονται μέσα σε άφθονο ηλιέλαιο και διατηρούνται για αρκετό καιρό τραγανά

ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

lalagia top

Τα λαλάγγια ή τηγανίτες όπως τα έλεγαν στη Μάνη, αποτελούσαν εθνική παράδοση για την περιοχή και δεν έλειπαν από κανένα σπίτι κατά την διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Στην ουσία πρόκειται για λαδοκούλουρα που τηγανίζονται μέσα σε άφθονο ηλιέλαιο και διατηρούνται για αρκετό καιρό τραγανά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 4 κουτ. σουπ. σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το ζύμωμα
  • 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το ελαιόλαδο και το τρίβετε με τα χέρια σας ώστε να γίνει ψίχουλα. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 2 ώρες.


2. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό και διαλύετε μέσα την μαγιά. Προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι και το σουσάμι και ανακατεύετε καλά, ρίχνοντας σταδιακά το νερό.


3. Zυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας, βρέχοντάς τα κάθε τόσο στο ηλιέλαιο, μέχρι να πάρετε μια ελαστική και ομοιογενή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.


4. Στη συνέχεια, κόβετε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και της πλάθετε σε λεπτά κορδόνια.


5. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ηλιέλαιο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε τα λαλάγγια και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Αφαιρείτε τα λαλάγγια με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη και λίγο τριμμένο σκληρό κεφαλοτύρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face