alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

stroudel-brokolo top

Το πιο απίθανο αλμυρό στρούντελ για πρωινό

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

stroudel-brokolo top

Το πιο απίθανο αλμυρό στρούντελ για πρωινό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 13€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 10 φύλλα φύλλα κρούστας
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο μπρόκολο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζαμπόν γαλοπούλα ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε σε μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα αρκετό νερό. Προσθέτετε το μπρόκολο και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


2. Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε ένα φύλλο κρούστας σε μια επιφάνεια εργασίας με τη μεγαλύτερη πλευρά να είναι προς εσάς. Καλύπτετε τα υπόλοιπα φύλλα με μια νωπή βαμβακερή πετσέτα έτσι ώστε να μη στεγνώσουν. Αλείφετε το φύλλο που έχετε απλώσει με το βούτυρο.


3. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε το μπρόκολο και το ζαμπόν γαλοπούλας και ανακατεύετε.


4. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το μείγμα των αυγών και το μαγειρεύετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα σιλικόνης. Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα πάνω στο φύλλο αφήνοντας τα πλάγια χωρίς γέμιση. Πασπαλίστε με το τσένταρ. Διπλώνετε τις μικρές πλευρές του φύλλου πάνω από τη γέμιση και ρολάρετε έτσι ώστε η γέμιση να τυλιχθεί σφιχτά.


5. Τοποθετείτε το ρολό, από τη πλευρά της ένωσης πάνω σε ένα άλλο φύλλο κρούστας. Το αλείφετε με βούτυρο και τυλίγετε. Συνεχίζετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Μεταφέρετε το ρολό σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε μικρές σχισμές στην επιφάνεια του στρούντελ ώστε να φεύγει ο ατμός ενώ ψήνεται.


6. Ψήνετε το στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20'. Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και το κόβετε. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για μπρόκολα να βάλετε σπανάκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face