alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

gluten-free-pizza top

Δοκίμασα πολλές ζύμες για πίτσα χωρίς γλουτένη μέχρι να καταλήξω σε αυτή. Άλλες ήταν πολύ σκληρές, άλλες μαστιχωτές. Τελικά η ζύμη χωρίς γλουτένη είναι αδύνατον να έχει ίδια υφή με την κανονική. Το μυστικό για να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο την κανονική είναι η πατάτα!

ΠΙΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

gluten-free-pizza top

Δοκίμασα πολλές ζύμες για πίτσα χωρίς γλουτένη μέχρι να καταλήξω σε αυτή. Άλλες ήταν πολύ σκληρές, άλλες μαστιχωτές. Τελικά η ζύμη χωρίς γλουτένη είναι αδύνατον να έχει ίδια υφή με την κανονική. Το μυστικό για να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο την κανονική είναι η πατάτα!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για από πάνω

  • 1/2 κιλό φρέσκια μοτσαρέλα
  • 15 ντοματίνια
  • κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 2 κλωναράκια βασιλικό
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για τη ζύμη

  • 1/3 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κουτ.γλυκ. μέλι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι ριζάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
  • 3/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό. Τις βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν, τόσο ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε. Περνάτε τις πατάτες από τον μύλο του πουρέ και τις αφήνετε στην άκρη.


2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το ζεστό νερό και το μέλι. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.


3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τον πουρέ πατάτας, το αλάτι, το ριζάλευρο, το αλεύρι χωρίς γλουτένη και το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας και αρχίζετε να ζυμώνετε τη το μείγμα. Μόλις αρχίσει να έχει συνοχή προσθέτετε το ασπράδι αυγού και το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την τοποθετείτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα.


4. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και την τοποθετείτε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Στρώνετε δύο ταψάκια για πίτσα με αντικολλητικό χαρτί και στρώνετε από πάνω την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Αλείφετε την επιφάνεια του με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας.


5. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση. Αραδιάζετε τις φέτες μοτσαρέλας, τα ντοματίνια και τις πιπεριές στην επιφάνεια της πίτσας. Προσθέτετε το βασιλικό, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να απολαύσετε την πίτσα σας όπως σας αρέσει, βάζοντας από πάνω τα υλικά της αρεσκείας σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face