alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pizza large

Μια μοναδική, λαμπερή, Ελληνική πίτσα, την οποία μπορείτε να φτιάξετε ακριβώς με το μείγμα των χόρτων που βάζετε μέσα σε μια χορτόπιτα. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

pizza large

Μια μοναδική, λαμπερή, Ελληνική πίτσα, την οποία μπορείτε να φτιάξετε ακριβώς με το μείγμα των χόρτων που βάζετε μέσα σε μια χορτόπιτα. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λουκάνικο χοιρινό σε ροδέλες
  • 4 αυγά
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο ή φέτα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 2 κουτ. σουπ. γάλα αγελαδινό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε τη ζύμη ως εξής: σε ένα μπολ αναμειγνύετε την μαγιά με το αλεύρι. Στο κέντρο σχηματίζετε μια λακκούβα και ρίχνετε το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι ομοιογενές. Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για μία ώρα περίπου.

 

2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα χορταρικά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό μαζί με λίγο αλάτι. Κλείνετε την κατσαρόλα και αχνίζετε για 10΄ σε δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αρτύζετε τα χορταρικά τα οποία πρέπει να είναι εντελώς στεγνά (χωρίς υγρά) με λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

 

3. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρώμενη επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγετε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους περίπου 1-2 εκ. Το απλώνετε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, ανάλογου σχήματος ή σε πυρίμαχη πλάκα.

 

4. Σ' ένα multi βάζετε τη φέτα μαζί με το γιαούρτι, το γάλα και το πιπέρι, δουλεύετε μέχρι να πάρετε μια ελαφριά κρέμα. Ρίχνετε την κρέμα αυτή στη βάση της πίτσας, αραδιάζετε το μείγμα από τα χορταρικά σε ένα λεπτό στρώμα επάνω από το φύλλο της πίτσας ή φτιάχνετε μικρές φωλιές με αυτά.  Μοιράζετε παντού τα λουκάνικα και από πάνω σπάστε τα αυγά προσέχοντας να μη διαλύσει ο κρόκος. Βάζετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο όπου ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-35΄. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Αν δεν σας αρέσει η κρέμα φέτας και γενικώς αποφεύγετε τα λευκά τυριά, αντικαταστείστε με ένα φλιτζάνι τριμμένο κασέρι στη βάση της πίτσας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face