alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

koulouri top

Το απόλυτο ελληνικό υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ και η μυστική συνταγή του

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΑ

koulouri top

Το απόλυτο ελληνικό υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ και η μυστική συνταγή του

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 1 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 1/2 - 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 1/2 φακελάκια ξηρή μαγιά

Για την επικάλυψη

  • 3 φλιτζάνια σουσάμι
  • 2 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το 1 ½ φλιτζάνι νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.


2. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε με τα χέρια σας το μείγμα μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Σε αυτό το σημείο αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό.


3. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την μεταφέρετε σε ένα αλαφρώς λαδωμένο μπολ. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνετε το σουσάμι.


5. Λαδώνετε καλά μια επιφάνεια εργασίας και τοποθετείτε τη ζύμη. Την κόβετε και την πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Η ποσότητα της ζύμης θα σας δώσει περίπου 10 με 12 μπαλάκια.


6. Πλάθετε κάθε μπαλάκι με τα χέρια σας σε χοντρό κορδόνι και στη συνέχεια το ενώνετε στις άκρες δίνοντάς του το χαρακτηριστικό σχήμα του κουλουριού Θεσσαλονίκης.


7. Βουτάτε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό και αμέσως μετά στο μπολ με το σουσάμι. Αραδιάζετε τα κουλούρια σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη και λίγες σταφίδες ή σταγόνες σοκολατας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face