Για 12 άτομα ()
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το σπανάκι να αχνιστεί για 5 λεπτά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
3. Ζεσταίνετε λίγο το ελαιόλαδο με το βούτυρο και λαδώνετε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε για τη πίτα. Στρώνετε τα δύο φύλλα στο ταψί αφού τα λαδώσετε και αυτά. Αδειάζετε το σπανάκι και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα ώστε να πάει παντού στο φύλλο και στη συνέχεια τον κιμά. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, που έχετε πριν λαδώσει.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με τη γραβιέρα και περιχύνετε την πίτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μαζί με το σπανάκι και μείγμα άγριων χόρτων.