alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

spinach-pizza top

Λαχταριστή πίστα με υπέροχα ελληνικά τυριά, που τρώγεται μέχρι να πεις κύμινο!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

spinach-pizza top

Λαχταριστή πίστα με υπέροχα ελληνικά τυριά, που τρώγεται μέχρι να πεις κύμινο!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για από πάνω

  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Για τη ζύμη

  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2/3 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ.γλυκ. ξερό βασιλικό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε το χλιαρό νερό και τη μαγιά, και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.


2. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύετε το κρύο νερό με τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί ζάχαρη και το αλάτι.


3. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ 5 ¼ φλιτζάνια αλεύρι και σχηματίζετε μια λακκούβα στη μέση. Αδειάζετε το μείγμα της μαγιάς και των υγρών και αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας για 5 – 7 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.


4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να πάρετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη, περίπου 10 – 12 λεπτά. Αν η ζύμη εξακολουθεί να κολλά στα χέρια σας προσθέτετε λίγο από το αλεύρι που κρατήσατε.


5. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και τα πλάθετε σε μπάλες. Τις αλευρώνετε ελαφρά και της αφήνετε σκεπασμένες με βαμβακερή πετσέτα να τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.


6. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσα μαζί.


7. Ετοιμάζετε την πίτσα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί 2 στρογγυλά ταψάκια για πίτσα 20 εκ. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρετε τη βάση της πίτσας στα ταψιά.


8. Αλείφετε την επιφάνεια της βάσης με το ελαιόλαδο και απλώνετε την σάλτσα. Πασπαλίζετε με την γραβιέρα και αραδιάζετε το σπανάκι. Καλύπτετε με τη φέτα και σκορπίζετε το ανθότυρο ομοιόμορφα στην επιφάνεια. Προσθέτετε και τις φέτες ντομάτας.


9. Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε την πίτσα ζεστή.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ανθότυρο με ρικότα, τη φέτα με μοτσαρέλα και τη γραβιέρα με παρμεζάνα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face