alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

krouasan-feta top

Σπιτικά, εύκολα και αφράτα, με μια ζύμη που θα λατρέψετε

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

krouasan-feta top

Σπιτικά, εύκολα και αφράτα, με μια ζύμη που θα λατρέψετε

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 1 Δωδεκάδες ()

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό μαλακό
  • 3/4 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουτ. σουπ. νερό

Για το πασπάλισμα

  • 2 κουτ. σουπ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ με ένα πιρούνι. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.


2. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φέτα με το αυγό.


3. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την ζύμη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1 εκ. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φύλλο ακτινωτά σε 12 κομμάτα. Βάζετε μια κουταλιά γέμιση σε στην εξωτερική πλευρά κάθε κομματιού και τυλίγετε σε ρολό, ξεκινώντας από την φαρδιά πλευρά και καταλήγοντας σε στενή.


4. Αραδιάζετε τα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε τον κρόκο με το νερό και αλείφετε με ένα πινέλο την επιφάνειά τους και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 182 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε με την ίδια ζύμη να κάνετε και γλυκά κρουασάν, γεμίζοντάς τα είτε με παγωμένη πραλίνα φουντουκιού, είτε με σφιχτή μαρμελάδα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face