alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

piroski top

Οι πόντιες φτιάχνουν πιροσκί με πολλών ειδών γεμίσεις, από λουκάνικο και κιμά μέχρι κασέρι και ζαμπόν

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

piroski top

Οι πόντιες φτιάχνουν πιροσκί με πολλών ειδών γεμίσεις, από λουκάνικο και κιμά μέχρι κασέρι και ζαμπόν

Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • 4 -5 βρασμένες πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σουπ. άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένo
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Διαλύετε σε ένα μπολ τη μαγιά με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα και σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε το μείγμα να «ξεκουραστεί» και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες, τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Τέλος ρίχνετε το αλάτι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.


3. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες, τις ανοίγετε με τα χέρια σας, τα οποία λαδώνετε ελαφρά με λίγο καλαμποκέλαιο, σε λεπτό φύλλο, διαμέτρου 10 - 12 εκ. και πάχους 0,5 εκ.. Απλώνετε σε κάθε φύλλο 1-2 κουταλιές σούπας από τη γέμιση και διπλώνετε. Κλείνετε καλά βρέχοντας τα δάχτυλα σας και πιέζοντας στα σημεία ένωσης του φύλλου.


4. Ρίχνετε το καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζετε τα πιροσκί, λίγα - λίγα στο καυτό καλαμποκέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία για 6 -7 λεπτά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα για να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σερβίρετε χλιαρά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τα γεμίσετε και με κιμά που θα τσιγαρίσετε με λίγο κρεμμύδι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face