alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kremidopsomo top

Νόστιμο και πικάντικο, αυτό είναι ένα ψωμί που πραγματικά μπορεί συνοδεύσει τέλεια την μπύρα ή το κρασί σας

ΚΡΕΜΜΥΔΟΨΩΜΟ KΑΡΠΑΘΙΩΤΙΚΟ

kremidopsomo top

Νόστιμο και πικάντικο, αυτό είναι ένα ψωμί που πραγματικά μπορεί συνοδεύσει τέλεια την μπύρα ή το κρασί σας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
  • 15 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη

Για από πάνω

  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σουπ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουτ. σουπ. ζαχαρη

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα το αλάτι, την μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και λίγη ζάχαρη. Ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά λίγο ακόμα χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ομοιογενείς και ελαστική. Την αδειάζετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την ξαναζυμώνετε. Την αδειάζετε σε ένα καθαρό μπολ, την σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει για 20-25 λεπτά.


2. Χωρίζετε την ζύμη σε 2 κομμάτια και τα πλάθετε με αυτή φρατζόλες μέτριες σε μέγεθος. Τα τοποθετείτε πάνω σε μια ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα και πατάτε με την παλάμη σας την επιφάνειά τους.


3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τα αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε ένα μικρό σουρωτήρι για να στραγγίσουν το λάδι τους.


4. Παίρνετε αδειάζετε το μείγμα του κρεμμυδιού σε κάθε ένα από τα κομμάτια της ζύμης και τα πλάθετε ξανά ώστε να κλείσετε μέσα το μείγμα.


5. Πασπαλίζετε τις φραντζόλες με λίγη ζάχαρη, με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για δενδρολίβανο μπορείτε να βάλετε ρίγανη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face