alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tiropita top

Μια πανεύκολη τυρόπιτα που φτιάχνεις σε μόλις 5 λεπτά και τρώγεται μέχρι το τελευταίο ψίχουλο. Επιπλέον θυμηθείτε ότι όλα αυτά τα υλικά που χρειάζονται τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

tiropita top

Μια πανεύκολη τυρόπιτα που φτιάχνεις σε μόλις 5 λεπτά και τρώγεται μέχρι το τελευταίο ψίχουλο. Επιπλέον θυμηθείτε ότι όλα αυτά τα υλικά που χρειάζονται τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 11€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 κιλό κασέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.


2. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικιν πάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.


3. Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.


4. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μια πιο πλούσια πίτα δεν έχετε παρά να προσθέσετε 2 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβα στραγγισμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face