alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pizza kimas top

Αν το δεις να φτάνει στο τραπέζι μοιάζει με τεράστιο λαχματζούν, μόνο που αυτό έχει υπέροχη ζύμη πίτσας και φυσικά κρούστα από μπόλικη μοτσαρέλα

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

pizza kimas top

Αν το δεις να φτάνει στο τραπέζι μοιάζει με τεράστιο λαχματζούν, μόνο που αυτό έχει υπέροχη ζύμη πίτσας και φυσικά κρούστα από μπόλικη μοτσαρέλα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για από πάνω

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/4 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη

Για τη ζύμη

  • 2/3 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Για το σερβίρισμα

  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε το χλιαρό νερό και τη μαγιά, και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.


2. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύετε το κρύο νερό με τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί ζάχαρη και το αλάτι.


3. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ 5 ¼ φλιτζάνια αλεύρι και σχηματίζετε μια λακκούβα στη μέση. Αδειάζετε το μείγμα της μαγιάς και των υγρών και αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας για 5 – 7 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.


4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να πάρετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη, περίπου 10 – 12 λεπτά. Αν η ζύμη εξακολουθεί να κολλά στα χέρια σας προσθέτετε λίγο από το αλεύρι που κρατήσατε.


5. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και τα πλάθετε σε μπάλες. Τις αλευρώνετε ελαφρά και της αφήνετε σκεπασμένες με βαμβακερή πετσέτα να τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.


6. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά πιέζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να «σπάσει», για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι ο κιμάς να πάρει ένα σκόρο χρώμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.


7. Ετοιμάζετε την πίτσα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί 2 στρογγυλά ταψάκια για πίτσα 20 εκ. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρετε τη βάση της πίτσας στα ταψιά.


8. Απλώνετε στις βάσεις της ζύμης την σάλτσα και στη συνέχεια σκορπίζετε τον κιμά. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε την πίτσα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Αποσύρετε από το φούρνο, κόβετε ακτινωτά σε κομμάτια, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για μοτσαρέλα μπορείτε να βάλετε τριμμένο χαλούμι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face