alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ladopetaxti top

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, ελληνικό παραδοσιακό σνακ!

ΛΑΔΟΠΕΤΑΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΨΩΜΙΟΥ

ladopetaxti top

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, ελληνικό παραδοσιακό σνακ!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
  • 10 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια φέτα σκληρή
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το νερό και τη μαγιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε ένα τρυφερό ζυμάρι . Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει για 30 λεπτά.


2. Ανακατεύετε τη φουσκωμένη ζύμη με τα αυγά, τη φέτα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε καλά για να ενωθούν τα υλικά.


3. Απλώνετε το μείγμα σε τετράγωνο ταψί, μεγέθους τέτοιου ώστε η πίτα να μην ξεπερνά σε πάχος τα 2 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να πασπαλίσετε την πίτα με λίγο σουσάμι, λευκό ή μαύρο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face