alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

psomakia top

Θέλετε να αποφύγετε την διαδικασία του ζυμώματος  και αναζητάτε κάτι  εντυπωσιακό που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας;  Δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτό το μοσχομυριστό αφράτο ψωμί  που δεν θέλει ζύμωμα

ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

psomakia top

Θέλετε να αποφύγετε την διαδικασία του ζυμώματος  και αναζητάτε κάτι  εντυπωσιακό που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας;  Δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτό το μοσχομυριστό αφράτο ψωμί  που δεν θέλει ζύμωμα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 4€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 45 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι λευκό
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
  • 3 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. σπόρους κύμινου ή γλυκάνισου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την μαγιά και προσθέτετε το γάλα χλιαρό. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Τότε προσθέτε το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το βούτυρο. Ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 2 λεπτά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.


2. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα από μαγιά και γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να έχει μία παχύρευστη υφή (όπως των λουκουμάδων).


3. Πάρνετε 6 πυρίμαχα μπολάκια ή πήλινα γλαστράκια χωρίς χρώμα, στενά και ψηλά. Ντύνετε την εσωτερική επιφάνεια τους με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζετε τα κατά τα ¾ με τη ζύμη.


4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Κλείνετε τον φούρνο αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του. Τοποθετείτε τα ψωμάκια σε ένα ταψί και τα βάζετε φούρνο στην κάτω σχάρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.


5. Στη συνέχεια ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς τα ψήνετε για 40 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Τέλος, τα ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας τα σε ένα πιάτο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν αντικαταστήσετε το ξύδι με χυμό πορτοκαλιού και προσθέσετε στη ζύμη λίγο ψιλοκομμένο στραγγισμένο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο θα έχετε ένα ωραίο γλυκό ψωμάκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face