alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fouskota tyropitakia top

Αυτά τα φουσκωτά τυροπιτάκια με το φύλλο να λιώνει στο στόμα ανοίγονται με τη μέθοδο της σφολιάτας

ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΕΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ

fouskota tyropitakia top

Αυτά τα φουσκωτά τυροπιτάκια με το φύλλο να λιώνει στο στόμα ανοίγονται με τη μέθοδο της σφολιάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

  • 1/4 κιλό φέτα
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κουτ. σουπ. γιαούρτι
  • 3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. λεμόνι ή ξύδι
  • 1 1/2 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 2 – 3 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και ομοιογενή ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε δέκα μπαλάκια, τα οποία ανοίγετε ένα - ένα στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, περίπου 9-10 εκ. διάμετρο. Τα χωρίζετε πέντε-πέντε σε δυο ομάδες. Τα αλείφετε ένα-ένα με βούτυρο και τα ανοίγετε σαν ένα και μόνο φύλλο την κάθε ομάδα.


2. Κατά μήκος της άκρης του ανοιγμένου φύλλου και σε απόσταση 10-15 εκατοστά μεταξύ τους, βάζετε κουταλιές από τη γέμιση. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή κουπάτ κόβετε δίσκους διαμέτρου 9 εκ. Διπλώνετε κάθε δίσκο σαν μισοφέγγαρο, και τα τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με πανί, για να μην κολλήσουν.


3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ηλιέλαιο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Τηγανίζετε τα τυροπιτάκια λίγα – λίγα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, περίπου 5 -7 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Σερβίρετε ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να γεμίσετε τα πιτάκια σας και με κιμά, που πρέπει να σοτάρετε πολύ καλά ώστε να μην έχει καθόλου υγρά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face