alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pastourmadopitakia top

Το πιο αγαπημένο μεζεδάκι για να συνοδεύσετε ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί. Η συνταγή μου είναι «φερμένη» κατευθείαν από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Αν Βάλετε ένα παλαιωμένο κασέρι η γεύση τους απογειώνεται

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ

pastourmadopitakia top

Το πιο αγαπημένο μεζεδάκι για να συνοδεύσετε ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί. Η συνταγή μου είναι «φερμένη» κατευθείαν από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Αν Βάλετε ένα παλαιωμένο κασέρι η γεύση τους απογειώνεται

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 20 φέτες παστουρμά ψιλοκομμένες
  • 1/4 κιλό κασέρι τριμμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον παστρουρμάς abakian, το κασέρι, την ντομάτα και ανακατεύετε πολύ καλά.


2. Φτιάχνετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετείτε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε τα πιτάκια.

 

3. Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετείτε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τους. Παίρνετε μία λωρίδα φύλλου και με τη βοήθεια ενός πινέλου την αλείφετε με ελαιόλαδο. Βάζετε στην άκρη 1 κουταλιά από τη γέμιση και κλείνετε το φύλλο σε τρίγωνο. Συνεχίζετε να τυλίγετε το φύλλο μέχρι να τελειώσει ή λωρίδα και να κλείσει καλά το πιτάκι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.


4. Αραδιάζετε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφετε με το αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


5. Αποσύρετε από το φούρνο και μεταφέρετε τα παστουρμαδοπιτάκια σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να πασπαλίσετε τα παστουρμαδοπιτάκια με λίγο μαύρο σουσάμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face