alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pesto tsili top

Εκρηκτική συνεύρεση του ήπιου και γλυκού αμύγδαλου με το υπέροχο, «πονηρό» και πικάντικο τσίλι. Αυτό το πέστο πραγματικά έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και θα σας μείνει αξέχαστο

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

pesto tsili top

Εκρηκτική συνεύρεση του ήπιου και γλυκού αμύγδαλου με το υπέροχο, «πονηρό» και πικάντικο τσίλι. Αυτό το πέστο πραγματικά έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και θα σας μείνει αξέχαστο

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουτ. σουπ. φύλλα βασιλικού
  • 2 πιπεριές τσίλι φρέσκιες
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα
  • φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τις ταλιατέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente.


2. Εν τω μεταξύ, στο μπλέντερ ρίχνετε το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τις πιπεριές τσίλι και τις ντομάτες και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα αλλά όχι πολύ λείο. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι.


3. Στραγγίζετε τα σπαγγέτι σε ένα τρυπητό σκεύος, κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό και τα επανατοποθετείτε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σάλτσα πέστο, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με το τριμμένο πεκορίνο και με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και λιγότερο καυτερό αφαιρώντας λίγο τσίλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face