Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, τις γαρίδες και το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 2 λεπτά.
2. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά. Τοποθετείτε πάλι στη φωτιά και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι δέσει η σάλτσα και κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά.
3. Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάτε ¼ φλιτζάνι από το νερό και τα σουρώνετε. Αδειάζετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη σάλτσα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτα Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.
Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με σάρκα από καβούρι ή καραβίδες.