alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

al limone top

Η αγαπημένη φίνα σπαγγετάδα, με την δροσερή γεύση του λεμονιού να σκάει στο στόμα και να σε στέλνει στον παράδεισο!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛ ΛΙΜΟΝΕ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

al limone top

Η αγαπημένη φίνα σπαγγετάδα, με την δροσερή γεύση του λεμονιού να σκάει στο στόμα και να σε στέλνει στον παράδεισο!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • ξύσμα και χυμό από 2 μικρά λεμόνια ή λάιμ
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 8 γαρίδες καθαρισμένες από τα κεφάλια και το σώμα φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, τις γαρίδες και το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 2 λεπτά.


2. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά. Τοποθετείτε πάλι στη φωτιά και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι δέσει η σάλτσα και κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά.


3. Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάτε ¼ φλιτζάνι από το νερό και τα σουρώνετε. Αδειάζετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη σάλτσα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτα Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με σάρκα από καβούρι ή καραβίδες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face