alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tourta rigatoni top

Η πιο απίθανη και εντυπωσιακή τούρτα με ζυμαρικά και κιμά που έχετε φτιάξει είναι εδώ!!! Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε με την υπέροχα πλούσια γεύση της και την άψογη εμφανίσή της!!!

ΤΟΥΡΤΑ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

tourta rigatoni top

Η πιο απίθανη και εντυπωσιακή τούρτα με ζυμαρικά και κιμά που έχετε φτιάξει είναι εδώ!!! Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε με την υπέροχα πλούσια γεύση της και την άψογη εμφανίσή της!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 1 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμένη

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο αγελαδινό
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμένη
  • 1 αυγό
  • 2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κύβους
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τα καρότα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε τον κιμά για περίπου 35 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει ελαφρώς. Μόλις κρυώσει προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


2. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλη θερμοκρασία. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2 λεπτά με αυγοδάρτη. Ρίχνετε σιγά – σιγά το γάλα και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να πήξει η κρέμα περίπου 20 λεπτά. Προσθέτετε το κεφαλοτύρι και ½ φλιτζάνι γραβιέρα και ανακατεύετε πολύ καλά να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε την κατσαρόλα για να διατηρήσετε την κρέμα ζεστή.


3. Βράζετε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφαιρείτε από το νερό τα ριγκατόνι και τα μεταφέρετε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με την σάλτσα και ανακατεύετε καλά χρησιμοποιώντας μια κουτάλα.


4. Βουτυρώνετε μια στρογγύλή φόρμα με στεφάνι και πασπαλίζετε τον πάτο της με ½ φλιτζάνι γραβιέρα. Στρώνετε το μισό μείγμα από τα ριγκατόνι. Απλώνετε στην επιφάνεια τη γέμιση και τέλος σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα ριγκατόνι. Καλύπτετε την επιφάνεια των ζυμαρικών με την υπόλοιπη γραβιέρα.


5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να κάνει μια ξεροψημένη κρούστα για περίπου 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στη γέμιση λίγο ψιλοκομμένο πράσο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face