alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tourkiko top

Η τέχνη του ρυζιού στην Τουρκία είναι τόσο παλιά που έχει τις ρίζες της στην Οθωμανική αυτοκρατορία και αυτό με την σειρά του στην γαστρονομία της Περσίας! Αυτό το πιλάφι με τα συκωτάκια πουλιών, το μοσχομυριστό βούτυρο και τα φιστίκια αγγίζει την τελειότητα της γεύσης!!!

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

tourkiko top

Η τέχνη του ρυζιού στην Τουρκία είναι τόσο παλιά που έχει τις ρίζες της στην Οθωμανική αυτοκρατορία και αυτό με την σειρά του στην γαστρονομία της Περσίας! Αυτό το πιλάφι με τα συκωτάκια πουλιών, το μοσχομυριστό βούτυρο και τα φιστίκια αγγίζει την τελειότητα της γεύσης!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκο
  • 1/2 κιλό συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 6 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουτ. σουπ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 4 κουτ. σουπ. φιστίκι Αιγίνης
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
  • 4 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα συκωκάτια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.


2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με φρέσκα κρεμμυδάκια, για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το ζεστό ζωμό και αφήνετε να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε τα σοταρισμένα συκωτάκια, τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.


3. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και καβουρντίζετε τα φιστίκια. το βούτυρο. Μόλις το πιλάφι απορροφήσει τα υγρά του προσθέτετε τα κουκουνάρια και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μεταφέρετε το ρύζι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για σταφίδες να βάλετε γκράνμπερις.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face