Για 8 άτομα ()
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα συκωκάτια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με φρέσκα κρεμμυδάκια, για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το ζεστό ζωμό και αφήνετε να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε τα σοταρισμένα συκωτάκια, τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
3. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και καβουρντίζετε τα φιστίκια. το βούτυρο. Μόλις το πιλάφι απορροφήσει τα υγρά του προσθέτετε τα κουκουνάρια και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μεταφέρετε το ρύζι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Μπορείτε αντί για σταφίδες να βάλετε γκράνμπερις.