Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στον κάδο του μίξερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα.
2. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε τα σπαγγέτι σε ένα τρυπητό σκεύος, κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό και τα επανατοποθετείτε στη κατσαρόλα.
3. Προσθέτετε τη σάλτσα πέστο, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τη ρικότα, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Αν θέλετε εμπλουτίστε το πιάτο με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.