Για 6 άτομα ()
1. Σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τον τραχανά, ανακατέψτε και σβήστε με το μισό κρασί. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμίστηκε και όταν διαπιστώσετε ότι έχει αρχίσει και στεγνώνει το μίγμα, τότε αρχίζετε σιγά σιγά να το με μικρές ποσότητες από κρασί και ζωμό εναλλάξ .
2. Ωστόσο, καθαρίστε τις γαρίδες από το εντεράκι τους και το σώμα (αν θέλετε περισσότερη γεύση, τις αφήνετε ολόκληρες ) .
3. Τα τελευταία 7 λεπτά προσθέστε όλα τα μπαχαρικά, το σπανάκι και τις γαρίδες και ανακατέψτε. Διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως .
Αν θέλετε για πιο αρωματικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε και μερικά φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού