alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

traganoto me garides top

Λαμπερό πιάτο, βασισμένο απόλυτα στην ελληνική παράδοση. Τα δυνατό του σημείο είναι το σαφράν και η σπυρωτή του υφή από το πλιγούρι!

ΤΡΑXΑΝΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

traganoto me garides top

Λαμπερό πιάτο, βασισμένο απόλυτα στην ελληνική παράδοση. Τα δυνατό του σημείο είναι το σαφράν και η σπυρωτή του υφή από το πλιγούρι!

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 12 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι πληγούρι χοντρό
  • 2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά ή ψάρι
  • 2 στήμονες σαφράν
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τον τραχανά, ανακατέψτε και σβήστε με το μισό κρασί. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμίστηκε και όταν διαπιστώσετε ότι έχει αρχίσει και στεγνώνει το μίγμα, τότε αρχίζετε σιγά σιγά να το με μικρές ποσότητες από κρασί και ζωμό εναλλάξ .


2. Ωστόσο, καθαρίστε τις γαρίδες από το εντεράκι τους και το σώμα (αν θέλετε περισσότερη γεύση, τις αφήνετε ολόκληρες ) .


3. Τα τελευταία 7 λεπτά προσθέστε όλα τα μπαχαρικά, το σπανάκι και τις γαρίδες και ανακατέψτε. Διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως .

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε για πιο αρωματικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε και μερικά φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face