Για 2 άτομα ()
1. Βάλτε το νερό για τα μακαρόνια για να βράσει. Ξεπλύνετε τις αχιβάδες σε αρκετές αλλαγές κρύου νερού, και πετάξτε όποια είναι ανοιχτή.
2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες , αφού πρώτα τις ζεματίσετε σε βραστό νερό για περίπου ένα λεπτό, και στη συνέχεια αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τη σάρκα.
3. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
4. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι, και τηγανίστε ελαφρά για μερικά δευτερόλεπτα.
5. Ρίξτε τις ντομάτες, προσθέστε τις αχιβάδες , το κρασί αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσουν για 4-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες.
6. Στραγγίστε τα μακαρόνια , ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε.
7. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό