alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

spaggeti me axivades top 21 06 2016

Η κλασική ιταλική και απλά μεγαλειώδης συνταγή που ταιριάζει «γάντι» στο ελληνικό καλοκαίρι!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ

spaggeti me axivades top 21 06 2016

Η κλασική ιταλική και απλά μεγαλειώδης συνταγή που ταιριάζει «γάντι» στο ελληνικό καλοκαίρι!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 140 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. φρέσκες αχιβάδες με το κέλυφος καλά καθαρισμένες
  • 10 ντοματίνια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ή μισό μεγάλο φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάλτε το νερό για τα μακαρόνια για να βράσει. Ξεπλύνετε τις αχιβάδες σε αρκετές αλλαγές κρύου νερού, και πετάξτε όποια είναι ανοιχτή.


2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες , αφού πρώτα τις ζεματίσετε σε βραστό νερό για περίπου ένα λεπτό, και στη συνέχεια αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τη σάρκα.


3. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.


4. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι, και τηγανίστε ελαφρά για μερικά δευτερόλεπτα.


5. Ρίξτε τις ντομάτες, προσθέστε τις αχιβάδες , το κρασί αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσουν για 4-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες.


6. Στραγγίστε τα μακαρόνια , ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε.


7. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face