alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

unnamed13

Έχετε δοκιμάσει σπανακόρυζο με καστανό ρύζι ; ότι πιο νόστιμο και υγιεινό μπορείτε να μαγειρέψετε για την οικογένεια σας. Το καστανό ρύζι είναι η «ακατέργαστη» εκδοχή του κλασικού λευκού, που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο το καστανό είναι κλάσεις ανώτερο σε θρεπτική αξία, καθώς, διατηρώντας το κέλυφος είναι πιο εύπεπτο και ελαφρύ για το στομάχι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το όφελός του για τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ

unnamed13

Έχετε δοκιμάσει σπανακόρυζο με καστανό ρύζι ; ότι πιο νόστιμο και υγιεινό μπορείτε να μαγειρέψετε για την οικογένεια σας. Το καστανό ρύζι είναι η «ακατέργαστη» εκδοχή του κλασικού λευκού, που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο το καστανό είναι κλάσεις ανώτερο σε θρεπτική αξία, καθώς, διατηρώντας το κέλυφος είναι πιο εύπεπτο και ελαφρύ για το στομάχι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το όφελός του για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κουτ. σουπ. γαλομυζήθρα
  • 2 μικρές ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπερι
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα λεμονιού και χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό AGRINO BRAWN FAMILY
  • 1 κουτ.γλυκ. κύμινο (προαιρετικά)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε και καθαρίζετε το σπανάκι απομακρύνοντας τα κιτρινισμένα φύλλα και τα χονδρά κοτσάνια.

  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ροδίζετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το σπανάκι, την ντομάτα, το μαϊντανό και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 12 -15 λεπτά, χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό (θα βγάλουν το δικό τους).

  3. Τραβάτε με μια τρυπητή κουτάλα το μείγμα αφήνοντας μόνο ένα λεπτό στρώμα από σπανάκι στον πυθμένα της κατσαρόλας.

  4. Τοποθετείτε εναλλάξ στρώματα από ρύζι και σπανάκι, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Προσθέτετε μπαχαρικά στις ποσότητες που επιθυμείτε και το ανάλογο νερό για το ρύζι (1 προς 3). Αφήνετε το σπανακόρυζο να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

  5. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα για 10 λεπτά, πριν το σερβίρετε Το σπανακόρυζο πρέπει να είναι πιο αραιό από το πιλάφι και να διατηρεί τη σάλτσα του και τα υγρά του.

  6. Λίγο πριν σερβίρετε ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τη γαλομυζήθρα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για γαλομυζήθρα να βάλετε τριμμένη φετα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face