alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

spaggeti me keftedakia top 05 02 2018

Απογειώστε την μακαρονάδα σας προσθέτοντας στην κλασσική κόκκινη  σάλτσα με  άλειμμα καπνιστή πιπεριάς  MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦTΕΔΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ MILD MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS

spaggeti me keftedakia top 05 02 2018

Απογειώστε την μακαρονάδα σας προσθέτοντας στην κλασσική κόκκινη  σάλτσα με  άλειμμα καπνιστή πιπεριάς  MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο σπαγγετίνη Νο 6
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ξερή

Για τα κεφτεδάκια

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 βαζάκι MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS καπνιστή
  • πιπεριά απαλή
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

Για το τηγάνισμα

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά ,το αβγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το κεφαλοτύρι. Αλατοπιπερώνετε και Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά με τα χεριά σας ,μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


2. Παίρνετε από το ψυγείο το μπολ, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείται σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.


3. Σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο ,προσθέτετε τη ντομάτα περασμένη από τρίφτη λαχανικών, το spread κόκκινης καπνιστής πιπεριάς-απαλή, το κρασί και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε τα κεφτεδάκια και βράζετε για περίπου 15’-20’ έως ότου πήξει η σάλτσα.


4. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τα κεφτεδάκια και μπόλικη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι προαιρετικά.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Τα κεφτεδάκια μπορείτε να τα ψήσετε για 20΄-25΄στον φούρνο
στους 200°C και να αποφύγετε το τηγάνισμα. Έτσι θα ετοιμάσετε
ένα πιο ελαφρύ αλλά το ίδιο εύγεστο πιάτο. Ένα άλλο μυστικό για
την επιτυχία τους είναι το καλό ζύμωμα του κιμά για πολύ ώρα, για να γίνουν
τα κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά.
Ταιριάζει εξαιρετικά και το spread καπνιστής πιπεριάς με σκόρδο & βασιλικό MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face