Για 4 άτομα ()
1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά ,το αβγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το κεφαλοτύρι. Αλατοπιπερώνετε και Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά με τα χεριά σας ,μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Παίρνετε από το ψυγείο το μπολ, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείται σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3. Σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο ,προσθέτετε τη ντομάτα περασμένη από τρίφτη λαχανικών, το spread κόκκινης καπνιστής πιπεριάς-απαλή, το κρασί και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε τα κεφτεδάκια και βράζετε για περίπου 15’-20’ έως ότου πήξει η σάλτσα.
4. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τα κεφτεδάκια και μπόλικη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι προαιρετικά.
Τα κεφτεδάκια μπορείτε να τα ψήσετε για 20΄-25΄στον φούρνο
στους 200°C και να αποφύγετε το τηγάνισμα. Έτσι θα ετοιμάσετε
ένα πιο ελαφρύ αλλά το ίδιο εύγεστο πιάτο. Ένα άλλο μυστικό για
την επιτυχία τους είναι το καλό ζύμωμα του κιμά για πολύ ώρα, για να γίνουν
τα κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά.
Ταιριάζει εξαιρετικά και το spread καπνιστής πιπεριάς με σκόρδο & βασιλικό MEDITERRANEAN YUMMY SPREADS – VORAS.