alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

lazania top 12 06 2018

Ζουμερό, μυρωδάτο, εποχιακό καλοκαιρινό πιάτο που μοσχομυρίζει Ελλάδα και το λατρεύουν μικροί μεγάλοι.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

lazania top 12 06 2018

Ζουμερό, μυρωδάτο, εποχιακό καλοκαιρινό πιάτο που μοσχομυρίζει Ελλάδα και το λατρεύουν μικροί μεγάλοι.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 17€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, λάπα ή ελιά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 7 φύλλα φρέσκο βασιλικού
  • 1 ποτήρι(α) κρασί λευκό
  • 4 μεγάλες ώριμες φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 2 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό
  • 1 κουτ. σουπ. βασιλικό ξερό
  • 1 κουτ. σουπ. κοφτή ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη (πασάτα)
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • βασιλικό φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα του κιμά: Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα κάθε τόσο μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε τη ντομάτα, τον ξερό βασιλικό, τη ζάχαρη και επιπλέον αλατοπίπερο.


2. Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό, ανακατεύετε κι αφήνετε τον κιμά να βράσει μέχρι να μελώσει και να μαγειρευτεί. Τότε ανακατεύετε μέσα, τον φρέσκο βασιλικό και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


3. Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Σε ξεχωριστή κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι, προσθέτετε τον χυμό και τη φρέσκια ντομάτα, λίγο ζεστό νερό και αλατοπίπερο.


4. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος ρίχνετε και τον βασιλικό.


5. Βάζετε σε μια κατσαρόλα 3-4 λίτρα νερό να πάρουν βράση, αλατίζετε και όταν κοχλάσει το νερό ρίχνετε μέσα τα λαζάνια, ένα προς ένα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C στον αέρα και ξεκινάτε να στήσετε το φαγητό σας. Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε αρχικά μερικές κουταλιές από σάλτσα και την απλώνετε να πάει παντού.


7. Παίρνετε τα λαζάνια ένα ένα με κουτάλα τρυπητή, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί, πάνω από τη σάλτσα. Κάνετε μια λεπτή στρώση με κιμά και συνεχίζετε με εναλλάξ στρώσεις μέχρι να κάνετε τρεις στρώσεις με κιμά και τέσσερις με λαζάνια.


8. Τελειώνετε απλώνοντας πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα και μπόλικη μοτσαρέλα.


9. Ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να ρίξετε στο νερό που θα βράσετε τα λαζάνια 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face