alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rizoto mydia

Ο συνδυασμός του αρωματικού και γλυκανισάτου φινόκιο με τα μύδια και το μελωμένο ρύζι αρωματισμένο με ζαφορά που μοσχοβολάει θάλασσα και φρεσκάδα

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ

rizoto mydia

Ο συνδυασμός του αρωματικού και γλυκανισάτου φινόκιο με τα μύδια και το μελωμένο ρύζι αρωματισμένο με ζαφορά που μοσχοβολάει θάλασσα και φρεσκάδα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 19 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 φλιτζάνι μύδια κατεψυγμένα
  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο φινόκιο μαζί με τα πράσινα φύλλα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 στήμονες σαφράν
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.  Καθαρίζετε το φινόκιο από τα εξωτερικά χονδρά φύλλα του και το κόβετε σε πολύ λεπτές φετούλες.

 

2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι, το φινόκιο, την ζάχαρη και σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το φινόκιο. Προσθέστε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το μισό κρασί ενώ στο υπόλοιπο κρασί μουλιάζετε το σαφράν.


3. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών, βάζετε το υπόλοιπο κρασί με το σαφράν και ρίχνετε τα μύδια. Συνεχίζετε ρίχνοντας λίγο-λίγο τον υπόλοιπο ζωμό ενώ ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το ρύζι να "ανοίξει" και να γίνει μαλακό απέξω και λίγο κρουστό στο κέντρο . Τέλος προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το μισό πιπέρι.


4. Πριν το αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το πράσινο μέρος του φινόκιο ψιλοκομμένο. Τελειώνετε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως ζεστό. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Προσοχή στο σαφράν, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα έχει πολύ έντονη μυρωδιά που θυμίζει αν θέλετε πιο έντονο χρώμα συμπληρώστε λίγο κουρκουμά (κιτρινόριζα) .



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face