alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pennes-fasolakia large

Η συνταγή αυτή ανήκει στα σαλατοφαγητά και είναι τόσο χορταστική και νόστιμη όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

pennes-fasolakia large

Η συνταγή αυτή ανήκει στα σαλατοφαγητά και είναι τόσο χορταστική και νόστιμη όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια πένες ή κοχυλάκια
  • 2 φλιτζάνια πράσινα φασολάκια στρογγυλά (φρέσκα ή κατεψυγμένα), κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 κουτ.γλυκ. θυμάρι
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φετούλες
  • 3/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 6 μαύρες ελιές Καλαμάτας ή θρούμπες
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλήσουν.


2. Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζετε πολύ λίγο τα φασολάκια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, προσέχετε να μην παραβράσουν και μαλακώσουν. Στραγγίζετε τα φασολάκια με ένα σουρωτήρι, ξεπλένετε κάτω από κρύο νερό, ξανασουρώνετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.


3. Σουρώνετε τα ζυμαρικά σας όταν είναι έτοιμα και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ, όσο τα ζυμαρικά είναι ακόμα ζεστά, τη μοτσαρέλα, το θυμάρι και την ρίγανη. Ανακατεύετε πολύ καλά και ρίχνετε στο ίδιο μείγμα τα πράσινα φασολάκια και τις λιαστές ντομάτες.


5. Για την σάλτσα, βάζετε μέσα σε ένα βάζο που κλείνει καλά το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνετε στα ζυμαρικά την σάλτσα από το βάζο και προσθέτετε τις ελιές. Ανακατεύετε πολύ καλά την σαλάτα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Στην συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει πολύ αν αντικαταστήσετε την μοτσαρέλα με φετούλες από ψητό χαλούμι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face