Για 6 άτομα ()
1. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλήσουν.
2. Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζετε πολύ λίγο τα φασολάκια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, προσέχετε να μην παραβράσουν και μαλακώσουν. Στραγγίζετε τα φασολάκια με ένα σουρωτήρι, ξεπλένετε κάτω από κρύο νερό, ξανασουρώνετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
3. Σουρώνετε τα ζυμαρικά σας όταν είναι έτοιμα και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ, όσο τα ζυμαρικά είναι ακόμα ζεστά, τη μοτσαρέλα, το θυμάρι και την ρίγανη. Ανακατεύετε πολύ καλά και ρίχνετε στο ίδιο μείγμα τα πράσινα φασολάκια και τις λιαστές ντομάτες.
5. Για την σάλτσα, βάζετε μέσα σε ένα βάζο που κλείνει καλά το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνετε στα ζυμαρικά την σάλτσα από το βάζο και προσθέτετε τις ελιές. Ανακατεύετε πολύ καλά την σαλάτα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Στην συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει πολύ αν αντικαταστήσετε την μοτσαρέλα με φετούλες από ψητό χαλούμι.