Για 4 άτομα ()
1. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα τις φαρφαλες με μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σύμφωνα με τις οδηγίες τους πακέτου.
2. Τρίβετε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στα καρότα το μέλι, το αλάτι και 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
3. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο με τους σπόρους κυμίνου μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους. Στο τέλος προσθέτετε στο τηγάνι την πάπρικα μαζί με την κανέλα.
4. Σουρώνετε τις φαρφαλες με ένα σουρωτήρι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και προσθέστε στο μπολ το μείγμα με τα καρότα, τα μπαχαρικά, το χυμό πορτοκαλιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε ελαφρά όλα τα υλικά.
5. Τοποθετείτε το μπολ με την σαλάτα για 20 λεπτά στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η μέθοδος τηγανίσματος των ολόκληρων σπόρων μπαχαρικών είναι πολύ διαδεδομένη στην Μέση Ανατολή και κυρίως την Ινδία. Αναφέρεται σε πολλάσυγγράμματα και μαγειρικές του 18ου αιώνα ως ο καλύτερος τρόπος απελευθέρωσης της ευωδιάς των μπαχαρικών σε λιπαρή ουσία.