Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε το ρύζι με νερό και το τοποθετείτε σε ένα μπολ με κρύο και αλατισμένο νερό για δύο ώρες. Στραγγίζετε το ρύζι καλά.
2. Σοτάρετε σε μια αντιπολιτική κατσαρόλα το βούτυρο με τον φιδέ σπασμένο έως ότου ροδίσει καλά.
3. Προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύετε .Ρίχνετε τον ζωμό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά.
4. Αφαιρείτε το καπάκι από το σκεύος και σκεπάζετε το φαγητό με μια βαμβακερή πετσέτα. Αφήνετε για 10'-15' έως ότου φουσκώσει το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αμέσως.
Ο ζωμός κοτόπουλου μπορεί πραγματικά να προσθέσει ιδιαίτερη νοστιμιά σε πάρα πολλές μαγειρικές παρασκευές. Για να ετοιμάσετε τον ζωμο θα χρειαστείτε 4 φτερούγες, 1 λαιμό και 1 μπουτάκι από κοτόπουλο, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 πράσο, 1 καρότο, 1 κομμάτι σέλερι, ½ ματσάκι μαϊντανό, 1 κλαδάκι θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά ολόκληρα να βράσουν με 1&1/2 λίτρο νερού. Αν ψάξετε στην κεντρική αγορά γης Αθήνας μπορείτε να βρείτε και έτοιμο συσκευασμένο τηγανιτό φιδέ