alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ryzi-koukounari large

Το πιο απλό και νόστιμο φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε μόλις με πέντε υλικά. Επιπλέον παίζει να είναι ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά για ψητό κρέας. Άλλωστε κάτι ξέρουν στην Ανατολή...

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΦΙΔΕ

ryzi-koukounari large

Το πιο απλό και νόστιμο φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε μόλις με πέντε υλικά. Επιπλέον παίζει να είναι ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά για ψητό κρέας. Άλλωστε κάτι ξέρουν στην Ανατολή...

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φωλιά φιδέ (μαλλιά αγγέλου)
  • 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουτ. σουπ. κουκουνάρι
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε το ρύζι με νερό και το τοποθετείτε σε ένα μπολ με κρύο και αλατισμένο νερό για δύο ώρες. Στραγγίζετε το ρύζι καλά.


2. Σοτάρετε σε μια αντιπολιτική κατσαρόλα το βούτυρο με τον φιδέ σπασμένο έως ότου ροδίσει καλά.


3. Προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύετε .Ρίχνετε τον ζωμό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά.


4. Αφαιρείτε το καπάκι από το σκεύος και σκεπάζετε το φαγητό με μια βαμβακερή πετσέτα. Αφήνετε για 10'-15' έως ότου φουσκώσει το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ο ζωμός κοτόπουλου μπορεί πραγματικά να προσθέσει ιδιαίτερη νοστιμιά σε πάρα πολλές μαγειρικές παρασκευές. Για να ετοιμάσετε τον ζωμο θα χρειαστείτε 4 φτερούγες, 1 λαιμό και 1 μπουτάκι από κοτόπουλο, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 πράσο, 1 καρότο, 1 κομμάτι σέλερι, ½ ματσάκι μαϊντανό, 1 κλαδάκι θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά ολόκληρα να βράσουν με 1&1/2 λίτρο νερού. Αν ψάξετε στην κεντρική αγορά γης Αθήνας μπορείτε να βρείτε και έτοιμο συσκευασμένο τηγανιτό φιδέ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face