Για 6 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τις τομάτες, το αυγό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπρώνετε. Ανακατεύετε με το σύρμα πολύ καλά έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά.
2. Αραδιάζετε τις χάχλες σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών, με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
3. Περιχύστε στο ταψί ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μεταφέρετε με μια σπάτουλα στα πιάτα και σερβίρετε άμεσα.
Οι χάχλες είναι ένα εύθραυστο ζυμαρικό που σπάει εύκολα, γι' αυτό μην το πιέσετε πολύ με τα χέρια. Όταν τις προμηθευτείτε φυλάξτε τις σε βάζο ώστε να μη σπάσουν από το βάρος άλλων τροφίμων. Θα τις βρείτε έτοιμες σε delicatessen με παραδοσιακά προϊόντα.